Badrumsrenovering

UNNA DIG LYXEN AV EN BADRUMSRENOVERING

 En badrumsrenovering är ett stort företag som kräver stort hantverkskunnande inom många olika områden. Det kostar pengar och tar tid och livet blir krångligare medan den pågår. Ändå är den återkommande känslan hos människor som bestämt sig för att renovera badrummet att det är en lyx. Att få göra om sitt badrum gör att många kan leva ut tillbakahållna drömmar om eleganta detaljer och vågade färgval, kanske till och med ordna ett eget litet hemma-spa där man kan dra sig tillbaka från omvärlden och bara rå om sig själv och sina närmaste.

Det praktiska

Överlåt praktiskt funderande kring ventilation och elinstallationer till fackmännen, och medan du väntar gör du en lustfylld resa runt i stans inrednings- och badrumsbutiker och försöker få syn på ditt drömbadrum.

badkar

Badkar

Ett rymligt badkar är centralpjäsen i varje hemmaspa med självrespekt. Helst ska man kunna få plats två, men badrummets storlek kan man ju inte göra så mycket åt. Lyxiga badkar finns det gott om och för att få funktioner som massage och bubbelbad behöver man inte investera i en jättelik jacuzzi. Massagebadkar finns i storlekar som passar de mest anspråkslösa badrum. Kombinera med vackra draperier och ett tjusigt duschmunstycke så du också kan bli ren fort om det skulle behövas.

Belysning

Man måste ha alternativ till det nödvändiga skarpa sminkljuset. Helst med infällda, dimbara spots i taket. Kanske även en vacker vägglampa som kan sprida ett romantiskt sken? Detta kombineras sedan med några ljusstakar med stearinljus så har du en garanterat avslappnande upplevelse.

Krokar och beslag

Små detaljer kan verkligen förhöja helheten på ett rum, och det gäller såklart även i badrummet. Besök gärna en butik för byggnadsvård, de brukar ha ett stort utbud av retro- och lyxdetaljer att välja mellan. Ibland kan det räcka med att byta handtagsknoppar för att få ett nytillverkat, billigt spegelskåp att se spännande ut.

två badrum

Kakel och klinker

Kakel eller mosaik i vackra färger skapar omedelbart välbehag. Dessutom är det ju ett standardmaterial i badrum. Många badrumsbutiker har specialkollektioner för ett mer romantiskt badrum att välja mellan. Även klinker på golvet kan läggas i spännande och vackra mönster.

Golvvärme

Se till att få golvvärme installerat i ditt nya badrum, du kommer aldrig att ångra dig. Golvvärme är underbart året om och lätt att lägga in i samband med en badrumsrenovering.

Växter

Gröna växter som trivs bra i badrum finns det gott om och det ger en väldigt trivsam karaktär. För att få plats med växter är det viktigt att du tänker på hyllor, gärna högt upp. Växter som gillar badrum är t ex den klassiska ormbunken, murgröna och fjäderkalla.

Hjälp med visionerna

När du är klar med dina inredningsval presenterar du dem för hantverkaren, som kan hjälpa dig att göra dina drömmar till verklighet. Lycka till med badrumsrenoveringen!

Badrumsrenovering Farsta – vi brinner för badrum!